U bevindt zich hier: Sint voor het goede doelGoede doelen2014 YENEGETESFA tbv een Weeshuis

2014 YENEGETESFA tbv een Weeshuis

Shelter (ook wel een kinder tehuis)

 

Op dit moment zijn er 5 shelters opgericht en in vol bedrijf. Dat betekent dat er ongeveer 85 kinderen op weg zijn naar een betere toekomst. De kinderen krijgen een thuis, een familie, liefde, aandacht en een mogelijkheid om naar school te gaan zodat ze een positieve toekomst hebben.

 

 

 

Een shelter is dus te vergelijken met een kleine leefgemeenschap van 17 jongens of meisjes met een ‘vader en moeder’ en een ‘grote broer of zus’. De kinderen worden in een gezinssituatie opgevangen en psychosociaal ondersteund. Ze gaan naar school doen aan sport waardoor ze weer een normale jeugd kunnen hebben met een positieve toekomst.

 

Het ‘Bright Minds Scholarship programma ondersteunt op dit moment 15 kinderen om hun opleiding op een nog hoger niveau te kunnen afronden. De studenten worden precies genoeg ondersteund zodat ze zich alleen hoeven te focussen op hun opleiding.

 

Ook scholen in de omgeving worden geholpen met onderwijsmaterialen en een schoonwater programma. Door dit programma komt er aandacht voor sanitaire hygiëne en worden er echte WC’s gebouwd.

 

Mobile School

 

De ‘mobile school’ is een soort wagen van het formaat van een schoolbord. Het heeft uittrekbare schoolborden met educatieve materialen aan de ene kant en een krijtbord aan de andere kant.

 

Hier leren de kinderen lezen, schrijven, rekenen, Engels, aardrijkskunde, sociale vaardigheden etc. Zeg maar een kleine mobiele basisschool. Deze mobiele school wordt gebruikt om straatkinderen onderwijs te geven  waarbij we naar de kinderen toegaan. Tegelijkertijd met het onderwijs verhogen we het gevoel van eigenwaarde.

 

Elke week staat deze school op drie locaties in de stad Gondar.

 

Brood bonnen

 

Yenege Tesfa’s Brood bonnen worden verkocht in hotels en bedrijven in en om Gondar. Elke bon vertegenwoordigd de waarde van een vers gebakken brood en kan bij de lokale bakkerijen ingewisseld worden. Met deze bonnen voorkomen we dat de toeristen geld geven aan de kinderen waarvan je nooit weet hoe en aan wat het wordt besteed. Met de bonnen kunnen de  kinderen (en anderen die geen eten hebben) op een verantwoorde manier worden geholpen. In 2013 zijn er maar liefst 30.000 bonnen uitgegeven.

 

Landbouwproject voor alleenstaande moeders

 

Veel kinderen komen van het platte land naar de stad op zoek naar eten, geld en een beter bestaan. Yenege Tesfa leert de moeders om op een goede manier gebruik te maken van de rijke landbouwgrond. De trainingen die worden gegeven variëren van het geschikt maken van de grond, het verbouwen en het oogsten. Dit helpt de families op een duurzame manier en voorkomt dat de kinderen naar de stad gaan en als straatkind gaan ronddwalen. Hiermee wordt het probleem bij de wortel aangepakt en duurzaam opgelost.

 

 

 

Noodnummer

Bent u verhinderd of heeft u een probleem wat invloed heeft op het bezoek van de Sint bel ons op nummer 06-53599604

 

 

Log hier in:Foto impressies

Joomla templates by Joomlashine